2 cm van een soepel vanillestokje of 1 theelepel vanillesuiker
1 vleugje kaneel
30 g couscous
middelgrof of fijn
1 klontje boter
Recept
VOORBEREIDING: 15 MINUTEN – BEREIDING: 15 MINUTEN
Schil de peer en snijd hem in kleine stukjes. Snijd het vanillestokje over midden en schraap het merg eruit. Doe de stukjes peer met de vanille, de halve stokjes en het kaneel in een papillot van aluminiumfolie en doe dit over in het kookmandje van uw Nutribaby. Start het kookproces voor 10 minuten.
Ondertussen brengt u water aan de kook en schenkt u dit in een kom, over de couscous, die net onder moet komen te staan. Dek af met een schotel en laat 10 minuten wellen.
Maak de gewelde couscouskorrels los met een vork, en vervolgens met de vingers en laat ze in het tweede kookmandje van stoomapparaat vallen. Stoom de korrels nog eens 5 minuten.
Meng op een babybordje de couscouskorrels met een klontje boter, en voeg vervolgens de peer en het sap toe.
+ Tips
Om te voorkomen dat de korrels in de gaten van het stoommandje blijven kleven, kunt u de bodem van het mandje bedekken met een schoon doekje of servet.
Durf te proberen!
Het klontje boter maakt het recept nog lekkerder, het vet omhult de couscouskorrels en maakt ze smeuïg en smaakvol.
Recept
VOORBEREIDING: 15 MINUTEN – BEREIDING: 15 MINUTEN
Schil de peer en snijd hem in kleine stukjes. Snijd het vanillestokje over midden en schraap het merg eruit. Doe de stukjes peer met de vanille, de halve stokjes en het kaneel in een papillot van aluminiumfolie en doe dit over in het kookmandje van uw Nutribaby. Start het kookproces voor 10 minuten.
Ondertussen brengt u water aan de kook en schenkt u dit in een kom, over de couscous, die net onder moet komen te staan. Dek af met een schotel en laat 10 minuten wellen.
Maak de gewelde couscouskorrels los met een vork, en vervolgens met de vingers en laat ze in het tweede kookmandje van stoomapparaat vallen. Stoom de korrels nog eens 5 minuten.
Meng op een babybordje de couscouskorrels met een klontje boter, en voeg vervolgens de peer en het sap toe.
+ Tips
Om te voorkomen dat de korrels in de gaten van het stoommandje blijven kleven, kunt u de bodem van het mandje bedekken met een schoon doekje of servet.
Durf te proberen!
Het klontje boter maakt het recept nog lekkerder, het vet omhult de couscouskorrels en maakt ze smeuïg en smaakvol.
Ander idee
Gestoomde heilbot, tagliatelle met citroenroom
12 tot 18 maanden
Eendenborstfilet met kersen
12 tot 18 maanden
Puree van venkel, grapefruit en heilbot
12 tot 18 maanden
Indiase mais
12 tot 18 maanden