door Baby moov

Kabeljauw met veelkleurige linzen

Voorbereiding 10min
Bakken 30min
Kabeljauw met veelkleurige linzen

Ingrediënten

Deel
20g groene linzen
20g koraallinzen
30g kabeljauw
1 theelepel zeer fijn gesneden witte ui
1 theelepel verse schapenkaas of kwark
1 snufje paprikapoeder
1 theelepel olijfolie

Recept

Voor 1 portie – Voorbereidingstijd: 10 minuten – Weektijd: 4 uur of 1 nacht in de koelkast – Kooktijd: 30 minuten

Voor in de geurverspreider: 2 kruidnagels, 1 takje verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes
Laat de linzen weken in een kom met water en zet deze 4 uur weg in de koelkast.

Hak de ui fijn en stoom deze gaar met de linzen en de geurverspreider gedurende 25 minuten. Leg de kabeljauw in het tweede mandje en plaats dit onder het mandje met de linzen (zodat het visvocht goed opgevangen wordt) en laat het geheel nog 5 minuten koken.

Meng de linzen met de kaas en de paprikapoeder en doe deze puree met kleine stukjes op het bord. Prak de vis met een vork en meng deze met enkele druppels olijfolie.

Voeding

Als u de vliesjes van de peulvruchten in de ontlasting van uw baby vindt, wil dat zeggen dat zijn organisme nog niet in staat is deze te verteren en goed te assimileren. U kunt opnieuw de linzen proberen rond 24 maanden, ieder organisme heeft zijn eigen ritme.

Praktisch

Om de in de peulvruchten aanwezige enzymen zacht te maken en te reactiveren vóór het koken, moeten zij weken. Dit is goed voor de voedingswaarden en voor de textuur van de linzen, die na het stoomkoken aangenaam zal zijn.

Beoordeel dit recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.