door Baby moov

Hoe bereidt u zetmeel producten met de Nutribaby ?

Hoe bereidt u zetmeel producten met de Nutribaby

Veel ouders vragen ons of het mogelijk is om zetmeelproducten te bereiden met de keukenhulp Nutribaby. Het antwoord is ja! Maar hoe dan? Dat leggen we u in het volgende dossier uit.

Of het nu gaat om pasta, rijst, griesmeel, boulgour of quinoa, u kunt al deze ingrediënten als babyhapje bereiden in de Nutribaby.

Om te beginnen neemt u een kom, type Babybol, die geschikt is om opgewarmd te worden in het stoomproces. Doe de ingrediënten in de kom en zet ze onder water.

Plaats vervolgens de Babybol met het zetmeelproduct in het stoommandje van uw Nutribaby en stel het kookprogramma in. De kooktijd is afhankelijk van het gebruikte zetmeelproduct maar reken gemiddeld op een kooktijd rond de 25 tot 30 minuten.

Een kleine tip!

Het kan zijn dat uw Nutribaby een geluidssignaal afgeeft na zo’n 25 tot 30 minuten. Dit betekent dat er geen water meer in het reservoir zit. Als dit het geval is kunt u het reservoir, door het stoommandje even opzij te zetten, bijvullen. Start vervolgens het kookprogramma opnieuw om de kooktijd te voltooien en de ingrediënten te garen.