door Baby moov

Gepaneerde viskroketjes en spinazie met amandelpoeder

Voorbereiding 15min
Bakken 25min
Gepaneerde viskroketjes en spinazie met amandelpoeder

Ingrediënten

Deel
150g witte vis (type kabeljauw, heek)
2 aardappels geschikt voor puree (type Bintje)
1 ei
1 handvol verse spinazieblaadjes
100g amandelpoeder
Olie voor het bakken

Recept

Voor ca. 6 tot 8 kroketjes – Voorbereiding: 15 minuten – Kooktijd: 25 minuten

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en leg ze in het mandje van uw Nutribaby(+). Start een kookcyclus van 25 minuten.

Spoel de visfilet en uw spinazieblaadjes af en leg ze bij de aardappelen wanneer er nog 10 minuten kooktijd over is.

Klok in de tussentijd het ei op in een diep bord. Zet dit weg.
Doe in een tweede diep bord het amandelpoeder.

Prak de gare aardappel en vis fijn met een vork en meng ze. Hak de gare spinazie fijn met een mes. Meng deze met de aardappel- en vispuree.

Vorm met de hand kleine balletjes met een diameter van ca. 3 cm. Laat ze afkoelen in de koelkast.
Rol de afgekoelde balletjes eerst door het opgeklopte ei en daarna door de amandelpoeder en zorg

er daarbij voor dat ze volledig bedekt worden.
Schenk een grote lepel olie in een koekenpan en bak de kroketjes goudbruin.Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.

Klaar!

Extra ideetje

U kunt de amandelpoeder vervangen door paneermeel.
Geen paneermeel of amandelpoeder in de keukenkast? Rooster wat witbrood en mix dit.

recette-bébé-poisson-epinard

Beoordeel dit recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.