door Baby moov

De appel

de appel voor baby

De pluspunten van de appel:

Appels zijn altijd verkrijgbaar. Er bestaan heel wat variëteiten die het hele jaar door worden geoogst. Appels worden vaak in speciale, koude cellen bewaard. Als basiselement van vruchtenmoes en taarten is het een van de eerste gesuikerde voedingswaren die u aan uw baby kunt geven. Omdat er soorten zijn die meer of minder zuur smaken, en die meer of minder water bevatten, afhankelijk van de variëteit, zijn niet niet alle soorten geschikt voor bereidingen.

Eigenschappen:

Een appel weegt gemiddeld 150 g. Een appel is goed voor 18 tot 20 g koolhydraten (dat is ongeveer 80 kcal) die langzaam door het lichaam worden opgenomen, waardoor een geleidelijke, duurzame verzadiging optreedt.

De appel bevat een grote verscheidenheid aan antioxidanten die algemeen bekend staan voor hun vermogen om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en om de ademhalingsfuncties te verbeteren.

Appels bevatten pectine, een vezeltype die oplosbaar is. Deze stof heeft de eigenschap dat die een gel vormt, wat gedeeltelijk bijdraagt tot de textuur van confituur en jam op basis van fruit. Deze oplosbare vezels regelen de darmtransit van de baby.

Een appel bevat veel vitamine C, die absoluut noodzakelijk is voor de ontwikkeling van de botten van de baby en om infecties tegen te gaan.

Handig weetje:

 Doe de test met de Nutribaby ! Alle appels hebben niet dezelfde consistentie wanneer ze eenmaal gestoomd zijn en zorgen niet allemaal voor dezelfde binding van uw fruitmoes. Onze absolute voorkeur voor bereidingen is de grijze of witte Canada. Deze soort is relatief goedkoop en discreet, het vruchtvlees zit onder een dikke schil – een soort die al zijn concurrenten ver achter zich laat!

Samengevat:

 De appel is een basiselement voor gediversifieerde voeding. Deze vrucht is niet al te zoet en qua smaak niet overheersend, waardoor het ideaal is om te combineren met alle andere fruitsoorten.