door Baby moov

Mijn eerste sperziebonenpuree

Voorbereiding 5mn
Bakken 25mn
Mijn eerste sperziebonenpuree

Ingrediënten

Deel
130g sperziebonen

Recept

Voor 3 porties (120 ml) / 2 porties (180 ml) – 400 g sperziebonen – Bereiding: 5 minuten – Kooktijd: 25 minuten

Begin met het wassen en doppen van de sperziebonen.

Configureer de kookpool van uw Nutribaby(+) in de XXL modus (zet de 2 mandjes op elkaar en plaats maar een van de twee trays op de bodem van het onderste mandje). Start vervolgens een kookcyclus van 25 minuten.

Doe na het koken de helft van de sperziebonen in de blenderpool. Voeg eveneens de helft van het kookwater toe. Blend pulserend op snelheid 3 totdat u de gewenste textuur verkregen heeft. Voeg vervolgens de rest van de sperziebonen en het kookvocht toe en blend opnieuw pulserend op snelheid 3.

Doe de puree in uw bakjes, en klaar is kees!

Extra idee

Als u uw baby rechtstreeks uit het voorraadpotje voedt, gooi dan de puree die overblijft, weg. Wanneer de puree met het speeksel van uw baby vermengd wordt, kunnen hier bacteriën uit het babymondje in terecht komen. Voor de eerste lepels verdient het de voorkeur de gewenste hoeveelheid af te passen en in een kommetje te doen. U kunt de rest van de puree 24 uur in de koelkast bewaren en bij de volgende maaltijd gebruiken.

Ter herinnering

Voor een textuur voor baby’s vanaf 6 maanden kunt u beter de snelheid 2 (gepureerd) of 1 (met stukjes) gebruiken.

Beoordeel dit recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.