door Baby moov

Salade van quinoa en rauwkost met niet-scherpe specerijen

Voorbereiding 20min
Bakken 12min
Salade van quinoa en rauwkost met niet-scherpe specerijen

Ingrediënten

Deel
1 theelepel rozijnen
200g quinoa
1 eetlepel zonnebloem- of koolzaadolie
1 eetlepel hazelnootolie
1 theelepel honing
1 theelepel cider of honing
2 snufjes kerriepoeder
¼ appel
1 klein stukje spitskool of witte kool

Recept

Voor 1 klein gezin, 2 volwassenen en een baby – Voorbereidingstijd: 20 minuten – Kooktijd: 12 minuten

Laat de rozijnen wellen in een glas lauw water.
Verdeel de quinoa over 2 kommetjes van het type Babybol en schenk hier tweemaal hun volume water over. Sluit de kommetjes af, plaats ze in de kookmandjes van uw Nutribaby(+) en start een kookcyclus van 15 minuten.

Meng tijdens het koken alle ingrediënten voor de saus in een slakom, zodat deze kunnen trekken. Voeg de specerijen en de azijn toe en proef steeds: het mengsel moet zacht van smaak zijn, om geschikt te zijn voor uw baby.

Haal aan het einde van de kooktijd de quinoa uit de kommetjes en verspreid de korrels over een groot bord om ze van elkaar te scheiden en laat ze afkoelen.

Voeg in de slakom de onder de kraan schoon geborstelde, en in blokjes gesneden appel toe. Voeg ook de met een fijnsnijder (of een zeer scherp mes) in zeer dunne reepjes gesneden kool toe. Voeg tot slot de gewelde rozijnen en de quinoa toe.

Extra ideetje

Serveer deze salade op kamertemperatuur, zodat het graan zacht blijft en de smaak van specerijen goed tot uiting komt.

Bewaren

U kunt een portie van deze salade tot de volgende dag voor uw baby bewaren.

Voeding

Quinoa is een van de meest eiwitrijke graansoorten. Hoewel plantaardig is dit eiwit compleet en kan daarom goed door het organisme van uw baby geassimileerd worden.

recette bebe quinoa crudités

Beoordeel dit recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.