Salade van quinoa en rauwkost met niet-scherpe specerijen
Ingrediënten
Deel
1 theelepel rozijnen
200g quinoa
1 eetlepel zonnebloem- of koolzaadolie
1 eetlepel hazelnootolie
1 theelepel honing
1 theelepel cider of honing
2 snufjes kerriepoeder
¼ appel
1 klein stukje spitskool of witte kool
Recept
Voor 1 klein gezin, 2 volwassenen en een baby – Voorbereidingstijd: 20 minuten – Kooktijd: 12 minuten
Laat de rozijnen wellen in een glas lauw water.
Verdeel de quinoa over 2 kommetjes van het type Babybol en schenk hier tweemaal hun volume water over. Sluit de kommetjes af, plaats ze in de kookmandjes van uw Nutribaby(+) en start een kookcyclus van 15 minuten.
Meng tijdens het koken alle ingrediënten voor de saus in een slakom, zodat deze kunnen trekken. Voeg de specerijen en de azijn toe en proef steeds: het mengsel moet zacht van smaak zijn, om geschikt te zijn voor uw baby.
Haal aan het einde van de kooktijd de quinoa uit de kommetjes en verspreid de korrels over een groot bord om ze van elkaar te scheiden en laat ze afkoelen.
Voeg in de slakom de onder de kraan schoon geborstelde, en in blokjes gesneden appel toe. Voeg ook de met een fijnsnijder (of een zeer scherp mes) in zeer dunne reepjes gesneden kool toe. Voeg tot slot de gewelde rozijnen en de quinoa toe.
Extra ideetje
Serveer deze salade op kamertemperatuur, zodat het graan zacht blijft en de smaak van specerijen goed tot uiting komt.
Bewaren
U kunt een portie van deze salade tot de volgende dag voor uw baby bewaren.
Voeding
Quinoa is een van de meest eiwitrijke graansoorten. Hoewel plantaardig is dit eiwit compleet en kan daarom goed door het organisme van uw baby geassimileerd worden.
Ander idee
Vissoep met garnalen voor baby
18+ maanden
Gepaneerde viskroketjes en spinazie met amandelpoeder
18+ maanden
Lolly’s van met hazelnoot gepaneerde kip
18+ maanden
Kabeljauw met veelkleurige linzen
18+ maanden