door Baby moov

Italiaanse lenteaardappel

Italiaanse lenteaardappel

Ingrediënten

Deel
2 middelgrote nieuwe aardappels
30g naturel tomatensaus
1 theelepel olijfolie
1 snufje gedroogde oregano
1 stukje mozzarella van buffelmelk

Recept

Voor 1 portie – Voorbereidingstijd: 10 minuten – Kooktijd: 20 minuten

Borstel de aardappelen af onder de kraan om al het eventuele zand te verwijderen. Doe de aardappelen in het stoommandje en start een kookcyclus van 20 minuten.

Meng in de tussentijd in de blender de tomatensaus met de olijfolie. Vermaal in uw handpalm de oregano tot een fijn poeder en laat dit in de tomatensaus vallen. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en zet deze weg.

Schil de aardappelen en snijd ze in tweeën in de lengterichting.
Schenk op het babybordje de tomatensaus over de 4 halve aardappels. Bestrooi ze met de stukjes mozzarella. U kunt de mozzarella ook enkele minuten onder de grill van de oven zetten, zodat de kaas smelt.

Fijnprakken en met een lepel voeren.

Extra ideetje

Om voldoende eiwitten binnen te krijgen, kunt u de aardappel ook serveren met een beetje gehakt, in plaats van de mozzarella.

Gewoon proberen !

In de zomer kunt u in plaats van de tomatensaus ook tomaten uit de tuin gebruiken.
Gebruiksaanwijzing: stoom de tomaten 5 minuten om het velletje te verwijderen, snijd ze in stukjes en verwijder de pitjes. U hoeft ze alleen nog maar te mixen voor een heerlijke home made tomatensaus.

petites pommes de terre à l’italienne

Beoordeel dit recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.