Voor 1 portie – Voorbereidingstijd: 10 minuten – Weektijd: 4 uur of 1 nacht in de koelkast – Kooktijd: 30 minuten
Voor in de geurverspreider: 2 kruidnagels, 1 takje verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes Laat de linzen weken in een kom met water en zet deze 4 uur weg in de koelkast.
Hak de ui fijn en stoom deze gaar met de linzen en de geurverspreider gedurende 25 minuten. Leg de kabeljauw in het tweede mandje en plaats dit onder het mandje met de linzen (zodat het visvocht goed opgevangen wordt) en laat het geheel nog 5 minuten koken.
Meng de linzen met de kaas en de paprikapoeder en doe deze puree met kleine stukjes op het bord. Prak de vis met een vork en meng deze met enkele druppels olijfolie.
Voeding
Als u de vliesjes van de peulvruchten in de ontlasting van uw baby vindt, wil dat zeggen dat zijn organisme nog niet in staat is deze te verteren en goed te assimileren. U kunt opnieuw de linzen proberen rond 24 maanden, ieder organisme heeft zijn eigen ritme.
Praktisch
Om de in de peulvruchten aanwezige enzymen zacht te maken en te reactiveren vóór het koken, moeten zij weken. Dit is goed voor de voedingswaarden en voor de textuur van de linzen, die na het stoomkoken aangenaam zal zijn.
Recept
Voor 1 portie – Voorbereidingstijd: 10 minuten – Weektijd: 4 uur of 1 nacht in de koelkast – Kooktijd: 30 minuten
Voor in de geurverspreider: 2 kruidnagels, 1 takje verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes
Laat de linzen weken in een kom met water en zet deze 4 uur weg in de koelkast.
Hak de ui fijn en stoom deze gaar met de linzen en de geurverspreider gedurende 25 minuten. Leg de kabeljauw in het tweede mandje en plaats dit onder het mandje met de linzen (zodat het visvocht goed opgevangen wordt) en laat het geheel nog 5 minuten koken.
Meng de linzen met de kaas en de paprikapoeder en doe deze puree met kleine stukjes op het bord. Prak de vis met een vork en meng deze met enkele druppels olijfolie.
Voeding
Als u de vliesjes van de peulvruchten in de ontlasting van uw baby vindt, wil dat zeggen dat zijn organisme nog niet in staat is deze te verteren en goed te assimileren. U kunt opnieuw de linzen proberen rond 24 maanden, ieder organisme heeft zijn eigen ritme.
Praktisch
Om de in de peulvruchten aanwezige enzymen zacht te maken en te reactiveren vóór het koken, moeten zij weken. Dit is goed voor de voedingswaarden en voor de textuur van de linzen, die na het stoomkoken aangenaam zal zijn.
Ander idee
Salade van quinoa en rauwkost met niet-scherpe specerijen
18+ maanden
Vissoep met garnalen voor baby
18+ maanden
Gepaneerde viskroketjes en spinazie met amandelpoeder
18+ maanden
Lolly’s van met hazelnoot gepaneerde kip
18+ maanden