Lolly’s van met hazelnoot gepaneerde kip
Ingrediënten
Deel
1 kipfilet (ca. 100g)
1 ei
Een beetje meel
3 eetlepels paneermeel (of 1 geroosterde boterham of 1 beschuit)
Een klontje boter
2 eetlepels hazelnootpoeder (of een handvol hele hazelnoten)
Recept
Voor een 10-tal lolly’s – Voorbereiding: 20 minuten – Kooktijd: 15 minuten
Snijd de kip in blokjes.
Als u geen paneermeel of hazelnootpoeder heeft, mix dan in de blender het geroosterde brood (of de beschuit) met de hazelnoten tot een fijn poeder.
Bereid 3 diepe borden voor, in het eerste doet u het meel, in het tweede het opgeklopte ei en in het derde het hazelnootpaneermeel.
Haal de blokjes kip achter elkaar door het meel, het opgeklopte ei en als laatste het paneermeel en zorg er daarbij voor dat alle zijden goed bedekt worden.
Laat in een hete koekenpan een beetje boter smelten en bak iedere zijde van de blokjes kip goudbruin. Kijk uit, dit gaat heel snel!
Eindig het bakken in de oven gedurende 10 min op 200°. Prik de gepaneerde kipblokjes op houten prikkers en steek deze in een halve appel of sinaasappel om te serveren.
Klaar !
Ander idee
Salade van quinoa en rauwkost met niet-scherpe specerijen
18+ maanden
Vissoep met garnalen voor baby
18+ maanden
Gepaneerde viskroketjes en spinazie met amandelpoeder
18+ maanden
Kabeljauw met veelkleurige linzen
18+ maanden