door Baby moov

Gestoomde heilbot, tagliatelle met citroenroom

Gestoomde heilbot, tagliatelle met citroenroom

Ingrediënten

Deel
1 snufje biologische citroenschilletjes
2 eetlepels dikke sojaroom of vloeibare room
1 wortel
40g heilbot of schol
30g eiertagliatelle

Recept

Voor 1 portie – Voorbereidingstijd: 15 minuten – Kooktijd: 10 minuten

Vanaf 15 maanden

Borstel de citroen af met lauw kraanwater en droog hem af. Maak wat citroenschilletjes.
Plaats een plastic kommetje met de room en de citroenschilletjes in het stoommandje. Dek dit af.
Schil de wortel en snijd de hele wortel in dunne reepjes. Doe ze in het tweede stoommandje. Start een kookcyclus van 8 minuten.

Verwijder aan het einde van deze cyclus het kommetje met de citroenroom, voeg de vis toe en laat het geheel nog 4 min. gaar stomen.

Kook in de tussentijd de tagliatelle in kokend water goed gaar. Filtreer de room, zodat de schilletjes achterblijven. Laat de tagliatelle uitlekken en meng deze met de room. Voeg, indien nodig, een beetje kookvocht toe.

Doe de tagliatelle en de room samen met de wortel op een bordje en voeg de fijngeprakte vis toe.

Extra ideetje

U kunt de stap met de citroenschilletjes overslaan en in plaats daarvan enkele druppels citroensap aan de warme room toevoegen.

Gewoon proberen !

Afhankelijk van hoe goed uw baby al kan kauwen, kunt u alles klein snijden of mixen of de tagliatelle vervangen door kleine pastavormen; elleboogmacaroni of sterretjes.

recette bebe poisson pates

Beoordeel dit recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.