Schil de knolselderij en snij hem in vieren en vervolgens in kleine stukjes. Stoom hem in 20 minuten gaar.
Na ongeveer 5 minuten kooktijd voegt u er de stukjes aardappel aan toe, die zodoende dus 15 minuten mee stomen
Bak het vlees rul in een koekenpan, op matig vuur, met het klontje boter.
Als het kookprogramma is afgelopen doet u de knolselderij, aardappel en de stukjes gehakt over in de mixkom. Voeg een beetje kookvocht toe en mix. Klaar om te serveren.
Durf te proberen!
Om de puree nog voller van smaak te maken kunt u er een scheutje lichte room aan toevoegen.
U kunt het gehakt vervangen door een stukje kalfslever, iets bitterder van smaak, om zo uw kindje kennis te laten maken met een nieuwe smaak.
Recept
Voor 1 portie – VOORBEREIDING: 10 MINUTEN – BEREIDING: 20 MINUTEN
Schil de knolselderij en snij hem in vieren en vervolgens in kleine stukjes. Stoom hem in 20 minuten gaar.
Na ongeveer 5 minuten kooktijd voegt u er de stukjes aardappel aan toe, die zodoende dus 15 minuten mee stomen
Bak het vlees rul in een koekenpan, op matig vuur, met het klontje boter.
Als het kookprogramma is afgelopen doet u de knolselderij, aardappel en de stukjes gehakt over in de mixkom. Voeg een beetje kookvocht toe en mix. Klaar om te serveren.
Durf te proberen!
Om de puree nog voller van smaak te maken kunt u er een scheutje lichte room aan toevoegen.
U kunt het gehakt vervangen door een stukje kalfslever, iets bitterder van smaak, om zo uw kindje kennis te laten maken met een nieuwe smaak.
Ander idee
Italiaanse lenteaardappel
9 tot 12 maanden
Feestgerecht: kerstkalkoen
9 tot 12 maanden
Verfrissende puree van tonijn met komkommer
9 tot 12 maanden
Puree van bloemkool, broccoli en zalm
9 tot 12 maanden