door Baby moov

Mijn eerste pompoenpuree

Voorbereiding 10mn
Bakken 16mn
Mijn eerste pompoenpuree

Ingrediënten

Deel
150g pompoen

Recept

Voor 5 porties (120 ml) / 3 porties (180 ml) – 750 g pompoen – Bereiding: 10 minuten – Kooktijd: 16 minuten

Begin met de pompoen te wassen en te schillen en de pitjes te verwijderen en snijd deze daarna in blokjes.

Configureer vervolgens de kookpool van uw Nutribaby(+) in de XXL modus (zet de 2 mandjes op elkaar en plaats maar een van de twee trays op de bodem van het onderste mandje). Start vervolgens een kookcyclus van 16 minuten.

Doe na het koken de blokjes pompoen in de blenderpool. Voeg een kwart kookwater toe. Blend pulserend op snelheid 3. Als u de textuur te dik vindt, voeg dan een derde van het resterende kookwater toe. Een pompoen bevat veel water, het is dan ook niet nodig om te veel kookwater toe te voegen.

Doe tot slot de puree in uw bakjes (Babybols), en klaar is kees!

Tip

Als u uw baby rechtstreeks uit het voorraadpotje voedt, gooi dan de puree die overblijft, weg. Wanneer de puree met het speeksel van uw baby vermengd wordt, kunnen hier bacteriën uit het babymondje in terecht komen. Voor de eerste lepels verdient het dan ook de voorkeur de gewenste hoeveelheid af te passen en in een kommetje te doen. U kunt de rest van de puree 24 uur in de koelkast bewaren en bij de volgende maaltijd gebruiken.

Ter herinnering

Voor een textuur voor baby’s vanaf 6 maanden kunt u beter de snelheid 2 (gepureerd) of 1 (met stukjes) gebruiken.

Beoordeel dit recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.