door Baby moov

De pompoen

De pompoen voor baby

De pluspunten van de pompoen:

Na het wat vervelende werkje om de pompoen te schillen, kunt u er romige soep mee bereiden, die een heerlijke opkikker zijn tijdens koude herfst- en winteravonden. Bovendien kunt u pompoenen enkele maanden in hun geheel bewaren, op voorwaarde dat ze op een goed geventileerde plaats worden gelegd, vij een temperatuur tussen 10 en 20 °C. Zo heeft u meteen ook een mooi ogende aanvulling voor uw fruit- of groentemand!

Eigenschappen:

Net als de kalbas is de pompoen een lid van de komkommerfamilie, een tuingewas dat veel water bevat. Hij bevat beta-caroteen, waardoor hij zeer oranje kleurt, tot ¾ van het gehalte dat we in de wortelen aantreffen. Bovendien is deze plant een bron van vitamine A voor het lichaam, en verder heeft beta-caroteen een antioxidant effect. Hij zou bepaalde functies van het immuunsysteem verbeteren, zowel bij baby’s als bij volwassenen. Hij zou een beschermende factor tegen hyperglykemie zijn (door het suikergehalte in het bloed te regelen).

Kleine weetjes:

Net als de andere leden van de komkommerfamilie heeft de pompoen de neiging om gasvorming bij de baby te geven. Bereid ze samen met aardappel, wortel en een beetje room om ze beter verteerbaar te maken. U kunt pompoen ook gebruiken om vleessoorten met een uitgesproken smaak te verzachten.

Samengevat:

Gebruik pompoen om zijn licht gesuikerde smaak, zodat u gevarieerde vaste voeding geleidelijk kunt aan het dagelijkse menu kunt toevoegen. Aarzel niet om de pompoen te stomen! U kunt de pompoen daarna lichtjes in de pan aanbakken in olijfolie en in kleine stukjes snijden voor uw baby. U zult zien hoe verrassend lekker dit is, het is een goed alternatief voor wortelen en heeft een zelfde, feestelijke aanblik.