door Baby moov

Kool

Fresh cabbage isolated on white background

De pluspunten van kool:

Kool, uit de kruisbloemenfamilie, staat bekend om het feit dat iemand die hem eet meer energie verbruikt met kauwen, dan dat die persoon inneemt. Het is een onmisbare basis voor soepen en huisgemaakte babyhapjes.

Kool – rijk aan vitamine K die niet door koken wordt beschadigd – is bevorderlijk voor de vorming van het skelet van een baby.

Hoe kiest u hem?

Er bestaan een vele verschillende variëteiten kool; wit, rood, spruitjes, koolrabi, bloemkool, mergkool, boerenkool, etc. En bij elk van deze soorten hebben wij de indruk dat we een geheel andere groente eten.

Wanneer en hoe maken we kool klaar als babyhapje?

Uw baby mag vanaf 8 maanden beginnen met het eten van kool.

Kool heeft de reputatie winderigheid te veroorzaken. Haal, om dit te voorkomen, de dikke nerf uit het blad wanneer u kool gebruikt voor babyvoeding. Ook kunt u een beetje komijn of venkelzaad toevoegen bij het koken.

Gebruik kool in verantwoorde hoeveelheden, samen met een zetmeelhoudend product (aardappel of een beetje rijst).