door Baby moov

Mango

mango

Mango is het op een na meest geconsumeerde exotische fruit, na de banaan, en is het hele jaar door te verkrijgen. Hij bevat natuurlijke suikers en geeft een exotisch tintje in het smakenpallet van uw baby.

De + punten van mango:

Dit fruit is een goede bron van vitamine A, die nodig is voor de groei, en van vitamine C, die het lichaam helpt om ijzer op te nemen. Het is interessant om te weten dat de bron aan vitamines van een mango veel groter is dan die van bij voorbeeld een appel.

In India wordt de mango zongedroogd en vermalen tot een poeder. Als specerij draagt de mango zo bij aan het verbeteren van de spijsvertering, slim toch?

Hoe en wanneer kunt u hem bereiden?

Uw baby kan vanaf 8 maanden kennis maken met de mango, maar gaar gekookt om zo het risico op allergische reacties te verminderen. U kunt er vervolgens sap van maken of puree, maar let op de vezelrijke delen, deze kunnen een gevaar opleveren als uw kindje ze inslikt.

Vanaf 12 maanden kunt u het rijpe fruit in kleine dobbelsteentjes gesneden of gemixt in een compote aan uw kindje geven.

De goede keuze maken: mango moet rijp zijn, niet te groen en niet overrijp. Daarvoor zoekt u een glad en soepel exemplaar uit, dat niet te zacht is. Als de schil bevlekt is betekend dat vaak dat de mango overrijp is, als hij te veel vezels bevat is het meestal omdat hij daarentegen nog niet rijp is.

U kunt mango combineren met de meer traditionele stukken fruit zoals appel of peer. Een combinatie met banaan of ander exotisch fruit is ook mogelijk.