door Baby moov

Pruimen

pruimen 

Deze variëteit pruimen wordt zongedroogd en staat bekend om zijn laxatieve werking. Hij is bij uitstek geschikt voor baby’s die snel last hebben van verstopping. Tevens bevat deze pruimensoort onmisbare voedingsstoffen voor de gezondheid: ontdek snel alle geheimen!

De + punten van gedroogde pruimen

In tegenstelling tot verse pruimen bevatten gedroogde pruimen minder water, maar daarentegen meer energie en voedingsstoffen. De gedroogde pruim bevat meer calorieën maar help bij het verminderen van het hongergevoel.

Dankzij de vele vezels die de gedroogde pruim bevat, heeft hij een grote laxerende werking. Hij is dan ook welkom in een dessert voor een kindje dat last heeft van verstopping.

Hij bevat tevens kalium, onmisbaar voor de goede ontwikkeling en vorming van de botten.

Tenslotte is de gedroogde pruim rijk aan ijzer, het perfecte fruit voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, die vaak last hebben van ijzergebrek.

Hoe moet u ze kiezen en bewaren?

Frankrijk, met haar beroemde gedroogde pruimen uit Agen, is de op een na belangrijkste producent, na de Verenigde Staten. We vinden gedroogde pruimen heel of zonder pit, maar het belangrijkste criterium voor de aankoop is het kaliber. De gedroogde pruimen worden in verschillende categorieën ingedeeld naargelang de grootte, het gebruik is hiervan afhankelijk. Zo wordt het aanbevolen om de “middelgrote” tot “grote” gedroogde pruimen te gebruiken voor compotes en hun sap, en de « zeer grote » en die van « reuzen formaat » worden het liefst gebruikt om te vullen of voor een gebruik in alcoholische dranken.

Gedroogde pruimen zijn het hele jaar door te koop. Ze kunnen goed worden bewaard zolang de verpakking ongeopend blijft. Na het openen van verpakking brengt u ze het liefst over in een luchtdicht afsluitbaar bakje waarin u ze een aantal dagen kunt bewaren, het liefst met het sap. Dit voorkomt uitdroging en laat de gedroogde pruimen hun zachtheid behouden.

Wanneer en hoe worden ze klaargemaakt?

Gedroogde pruimen kunnen, behalve als uw kindje eerder last heeft van diarree dan verstopping, vanaf 6 maanden worden gegeven.

U kunt ze met pit stomen: zodra ze gaar zijn kunt u deze makkelijk verwijderen.

Geef aanvankelijk compote van appel/pruimen of peer/pruimen om te kijken of uw kind het nieuwe fruit lekker vindt. Als dit het geval is, kunt u vervolgens andere combinaties uitproberen.

Zelfs als uw kindje last heeft van verstopping, dient u niet meer dan twee gedroogde pruimen per dag te geven.