1 grote tomaat die in volle grond is gekweekt (ongeveer 100g)
1/2 courgette (ongeveer 50g)
1/4 aubergine (ongeveer 50g)
Recept
VOORBEREIDING: 30 MINUTEN – BEREIDING: 30 MINUTEN
Snijd de tomaat onderaan kruisgewijs in met een mes (niet diep insnijden, gewoon net diep genoeg zodat de pel barst, om te vermijden dat de vrucht tijdens de bereiding open spat) en dompel de tomaat 2 minuten in kokend water onder. Verwijder de pel onder koud water.
Was de courgette en de aubergine en snijd alles samen met de tomaat in kleine blokjes.
Stoom de courgette en de aubergine 20 minuten.
Fruit de groenten met wat olijfolie en met de tomaat aan in een sauteerpan gedurende 10 tot 15 minuten.
Doe alle ingrediënten in de kom van de mixer en mix.
Extra ideetje
Tijdens het aanfruiten kunt u een teentje look toevoegen. De bereiding van deze marmelade kan trouwens nog een kwartiertje langer worden verder gezet: hoe meer water er verdampt, hoe meer de smaken geconcentreerd worden.
Durf te proberen!
Vul een gratinschaal met beetgaar gekookte paste (rigatoni of farfalle) vermengd meet de saus (vermenigvuldig de ingrediënten maal 4). Bestrooi met geraspte kaas, een snufje chapelure en een paar vlokjes boter. Verwarm en gratineer in de oven.
Recept
VOORBEREIDING: 30 MINUTEN – BEREIDING: 30 MINUTEN
Snijd de tomaat onderaan kruisgewijs in met een mes (niet diep insnijden, gewoon net diep genoeg zodat de pel barst, om te vermijden dat de vrucht tijdens de bereiding open spat) en dompel de tomaat 2 minuten in kokend water onder. Verwijder de pel onder koud water.
Was de courgette en de aubergine en snijd alles samen met de tomaat in kleine blokjes.
Stoom de courgette en de aubergine 20 minuten.
Fruit de groenten met wat olijfolie en met de tomaat aan in een sauteerpan gedurende 10 tot 15 minuten.
Doe alle ingrediënten in de kom van de mixer en mix.
Extra ideetje
Tijdens het aanfruiten kunt u een teentje look toevoegen. De bereiding van deze marmelade kan trouwens nog een kwartiertje langer worden verder gezet: hoe meer water er verdampt, hoe meer de smaken geconcentreerd worden.
Durf te proberen!
Vul een gratinschaal met beetgaar gekookte paste (rigatoni of farfalle) vermengd meet de saus (vermenigvuldig de ingrediënten maal 4). Bestrooi met geraspte kaas, een snufje chapelure en een paar vlokjes boter. Verwarm en gratineer in de oven.
Ander idee
Herfstpuree met vergeten groenten
6 tot 9 maanden
Pakketje van poon met tomaat en saffraan
6 tot 9 maanden
Romige spinaziesoep met zeetong
6 tot 9 maanden
Puree met kip tandoori
6 tot 9 maanden