Begin met de appels te wassen en te schillen en snijd ze daarna in kleine stukjes.
Configureer vervolgens de kookpool van uw Nutribaby(+) in de XXL modus (zet de 2 mandjes op elkaar en plaats maar een van de twee trays op de bodem van het onderste mandje). Start vervolgens een kookcyclus van 15 minuten.
Doe na het koken de helft van de stukjes appel in de blenderpool en voeg een kwart van het kookwater toe. Blend daarna pulserend op snelheid 3 totdat u de gewenste textuur verkregen heeft. Doe daarna de moes in uw bakjes en herhaal de operatie.
Klaar is kees, eet smakelijk, baby!
Handige tip
Als u uw baby rechtstreeks uit het voorraadpotje voedt, gooi dan de moes die overblijft, weg. Wanneer de moes met het speeksel van uw baby vermengd wordt, kunnen hier bacteriën uit het babymondje in terecht komen. Voor de eerste lepels verdient het de voorkeur de gewenste hoeveelheid af te passen en in een kommetje te doen. U kunt de rest van de moes 24 uur in de koelkast bewaren en bij de volgende maaltijd gebruiken.
Recept
Voor 5 porties (120 ml) / 3 porties (180 ml) – 1 kg appels – Bereiding: 5 minuten – Kooktijd: 15 minuten
Begin met de appels te wassen en te schillen en snijd ze daarna in kleine stukjes.
Configureer vervolgens de kookpool van uw Nutribaby(+) in de XXL modus (zet de 2 mandjes op elkaar en plaats maar een van de twee trays op de bodem van het onderste mandje). Start vervolgens een kookcyclus van 15 minuten.
Doe na het koken de helft van de stukjes appel in de blenderpool en voeg een kwart van het kookwater toe. Blend daarna pulserend op snelheid 3 totdat u de gewenste textuur verkregen heeft. Doe daarna de moes in uw bakjes en herhaal de operatie.
Klaar is kees, eet smakelijk, baby!
Handige tip
Als u uw baby rechtstreeks uit het voorraadpotje voedt, gooi dan de moes die overblijft, weg. Wanneer de moes met het speeksel van uw baby vermengd wordt, kunnen hier bacteriën uit het babymondje in terecht komen. Voor de eerste lepels verdient het de voorkeur de gewenste hoeveelheid af te passen en in een kommetje te doen. U kunt de rest van de moes 24 uur in de koelkast bewaren en bij de volgende maaltijd gebruiken.
Ander idee
Eenvoudige puree van zoete aardappel en kerstomaten
9 tot 12 maanden
Courgettepuree
4 tot 6 maanden
Gestoomde heilbot, tagliatelle met citroenroom
12 tot 18 maanden