door Baby moov

Mijn eerste gevulde aardappel

Voorbereiding 15mn
Bakken 25mn

Ingrediënten

Deel
1 aardappel
30 g rundergehakt
1/4 ui
1 kleine tomaat
1 theelepel olijfolie
1 mespuntje oregano

Recept

VOORBEREIDING: 15 MINUTEN – BEREIDING: 25 MINUTEN

Was de aardappel en stoom hem in zijn geheel in ongeveer 20 minuten gaar.

In een koekenpan met de olijfolie fruit u de ui en de in stukjes gesneden tomaat met een mespunt oregano.

Laat langzaam garen, schep zo nu en dan om, totdat de ui glazig is.

Voeg vervolgens het vlees toe en laat een aantal minuten sudderen.

Snijd de aardappel in de lengte in tweeën en hol hem een beetje uit met behulp van een kleine lepel.

Mix het vruchtvlees van de aardappel met het gesudderde vlees.

Vul de twee uitgeholde helften van de aardappel verwarm ze in de oven.

Om de schil van de tomaat te verwijderen, maakt u met een scherp mesje een kruisvormige inkeping en laat u hem enkele minuten stomen. Hierdoor zal de tomaat niet open barsten bij de bereiding.

Durf te proberen!

Bereid deze aardappels eens voor het hele gezin door simpelweg de aardappel zonder de schil fijn te prakken met het vlees, met behulp van een vork. Garneer met geraspte kaas voor een nog smaakvoller hapje!

Mijn eerste gevulde aardappel-2

Beoordeel dit recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.