door Baby moov

Mijn eerste hartige taartje

Voorbereiding 40min
Bakken 30min
Mijn eerste hartige taartje

Ingrediënten

Deel
250g meel
50g zachte boter
5cl olijfolie (10 eetlepels)
5cl water
1 snufje zout
1 snufje suiker
½ theelepel kaneel
½ theelepel komijn
2 of 3 wortels (ca. 300g geschild)
3 eidooiers
100g goed in een vergiet uitgelekte kwark
10cl vloeibare room
Voor de decoratie: 3 eetlepels verse of diepvries doperwten

Recept

Voorbereiding: 2 x 20 minuten – Kooktijd: 30 minuten – Rusttijd: 1 uur

Fase 1

Zeef het meel in een kom en voeg hier alle andere droge ingrediënten aan toe: zout, suiker, kaneel, komijn en meng dit. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, samen met het water en de olie. Meng alles met uw vingertoppen tot een homogeen deeg.

Houd een klein stukje deeg apart voor het taartje voor Baby. Maak 2 ballen, een grote en een kleine. Druk ze plat na in huishoudfolie verpakt te hebben en laat ze minstens een uur op een koele plaats rusten.

Fase 2

Verwarm de oven voor op 180°C (th6). Beboter een bakvorm met een diameter van ca. 25 cm en een eenpersoons vormpje en bestrooi deze met meel. Bewerk het grote stuk deeg met een deegroller en leg het in de bakvorm. Doe hetzelfde met het kleine stuk deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en laag dit onderin de oven gedurende 10 tot 15 minuten voorbakken.

Schil de wortels en snijd ze in plakjes. Stoom deze gaar in 20 minuten en voeg vervolgens de doperwten toe wanneer er nog een kooktijd van 10 minuten is. Stop het gaar stomen van de wortels pas als deze goed zacht zijn.

Doe de wortels samen met de eieren en de room in de blender. Mixen. Schenk deze bereiding over het deeg en zet deze nog ca. 30 minuten terug in de oven op 150°C (th5).

Gewoon proberen !

U kunt het taartdeeg vervangen door enkele plakjes filodeeg of een crumble zonder suiker.

Extra ideetje

Als vulling kan de wortel goed gecombineerd worden met een mengsel van stukjes Butternut of pompoen met potimarron.

Beoordeel dit recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.