Laat de bonen uitlekken en doe ze over in het stoommandje. Voeg hier het fijngehakte stukje ui bij. Start het stoomprogramma voor 9 minuten.
Doe het losgemaakte gehakt na 4 minuten kooktijd in het tweede stoommandje.
Voeg ondertussen alle andere ingrediënten samen in een kom om de saus te laten trekken en de smaken tot hun recht te laten komen.
Aan het einde van de kooktijd voegt u de bonen, het vlees en de ui bij de saus. U kunt het gerecht met een vork prakken of mixen.
Rode bonen – net als andere peulgewassen zoals witte bonen, rode, groene of gele linzen – hebben een hoog plantaardig proteïnegehalte en zijn rijk aan ijzer. Ze vormen een bijzonder goede bron van trage suikers en reguleren de bloedsuikerspiegel tussen de maaltijden.
Durf te proberen!
U kunt eventueel aardappel aan het gerecht toevoegen.
Omdat rode bonen uit blik vaak te veel zout bevatten kunt u deze vervangen door gedroogde bonen. Laat deze een dag in een kom water in de ijskast wellen, voor een kortere kooktijd ‘s avonds. Als economische oplossing kunt de overgebleven bonen invriezen of verwerken in een salade.
Recept
VOORBEREIDING: 9 MINUTEN – BEREIDING: 10 MINUTEN
Laat de bonen uitlekken en doe ze over in het stoommandje. Voeg hier het fijngehakte stukje ui bij. Start het stoomprogramma voor 9 minuten.
Doe het losgemaakte gehakt na 4 minuten kooktijd in het tweede stoommandje.
Voeg ondertussen alle andere ingrediënten samen in een kom om de saus te laten trekken en de smaken tot hun recht te laten komen.
Aan het einde van de kooktijd voegt u de bonen, het vlees en de ui bij de saus. U kunt het gerecht met een vork prakken of mixen.
Rode bonen – net als andere peulgewassen zoals witte bonen, rode, groene of gele linzen – hebben een hoog plantaardig proteïnegehalte en zijn rijk aan ijzer. Ze vormen een bijzonder goede bron van trage suikers en reguleren de bloedsuikerspiegel tussen de maaltijden.
Durf te proberen!
U kunt eventueel aardappel aan het gerecht toevoegen.
Omdat rode bonen uit blik vaak te veel zout bevatten kunt u deze vervangen door gedroogde bonen. Laat deze een dag in een kom water in de ijskast wellen, voor een kortere kooktijd ‘s avonds. Als economische oplossing kunt de overgebleven bonen invriezen of verwerken in een salade.
Ander idee
Gestoomde heilbot, tagliatelle met citroenroom
12 tot 18 maanden
Eendenborstfilet met kersen
12 tot 18 maanden
Puree van venkel, grapefruit en heilbot
12 tot 18 maanden
Indiase mais
12 tot 18 maanden