door Baby moov

Indiase mais

Indiase mais

Ingrediënten

Deel
1 verse maiskolf of 150g uitgelekte mais
1 grote aardappel
1 theelepel kwark
1 snufje kerriepoeder
1 eetlepel kookvocht

Recept

Voor 2 porties – Voorbereiding: 10 minuten – Kooktijd: 15 minuten

Verwijder de bladeren van de mais. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Leg de mais en de aardappel in het eerste mandje en start een kookcyclus van 15 minuten.

Maak de maiskorrels los door met een mes over de maiskolf te gaan. Doe ze in de blender, samen met het kookvocht, en mix het geheel. Duw deze bereiding door een puntzeef of een fijne vergiet om de vliesjes van de mais te verwijderen.

Mix de aardappel met de kwark en de kerriepoeder en roer deze bereiding door de mais.

Extra ideetje

U kunt tijdens het stoomkoken een stukje knoflook toevoegen.

Gewoon proberen !

Vervang de kerriepoeder door een andere specerij die u aan een ander land doet denken en prikkel zo de smaakpapillen van uw baby !

Beoordeel dit recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.