Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de peterselie en verwijder de blaadjes. Snijd de eendenborst in 4 stukken. Was en ontpit de kersen.
Start het stoomkoken met de aardappelen gedurende 10 minuten. Voeg het vlees toe en laat het geheel nog 10 minuten koken. Voeg in de laatste 5 minuten de kersen en de peterselie toe. Het is klaar wanneer de aardappelen gaar zijn.
Mix het gare voedsel met de yoghurt en het kookvocht.
Extra ideetje
Kies altijd voor ambachtelijk vlees of vlees met een keurmerk, de garantie van kwaliteit. U kunt de eend vervangen door een ander gevogelte: kip of kalkoen. De kersen kunnen vervangen worden door 2 kleine, vooraf in warm water gewelde gedroogde pruimen.
Recept
Voor 1 portie – Voorbereidingstijd: 15 minuten – Kooktijd: 20 minuten
Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de peterselie en verwijder de blaadjes. Snijd de eendenborst in 4 stukken. Was en ontpit de kersen.
Start het stoomkoken met de aardappelen gedurende 10 minuten. Voeg het vlees toe en laat het geheel nog 10 minuten koken. Voeg in de laatste 5 minuten de kersen en de peterselie toe. Het is klaar wanneer de aardappelen gaar zijn.
Mix het gare voedsel met de yoghurt en het kookvocht.
Extra ideetje
Kies altijd voor ambachtelijk vlees of vlees met een keurmerk, de garantie van kwaliteit. U kunt de eend vervangen door een ander gevogelte: kip of kalkoen. De kersen kunnen vervangen worden door 2 kleine, vooraf in warm water gewelde gedroogde pruimen.
Ander idee
Gestoomde heilbot, tagliatelle met citroenroom
12 tot 18 maanden
Puree van venkel, grapefruit en heilbot
12 tot 18 maanden
Indiase mais
12 tot 18 maanden
Gestoomde tajine, groenten, lamsvlees en niet-scherpe specerijen
12 tot 18 maanden