door Baby moov

Eendenborstfilet met kersen

Voorbereiding 15min
Bakken 20min
Eendenborstfilet met kersen

Ingrediënten

Deel
2 aardappelen
25g magere eendenborstfilet
10 rode kersen
1 eetlepel yoghurt
1 eetlepel kookvocht
1 takje peterselie

Recept

Voor 1 portie – Voorbereidingstijd: 15 minuten – Kooktijd: 20 minuten

Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de peterselie en verwijder de blaadjes. Snijd de eendenborst in 4 stukken. Was en ontpit de kersen.

Start het stoomkoken met de aardappelen gedurende 10 minuten. Voeg het vlees toe en laat het geheel nog 10 minuten koken. Voeg in de laatste 5 minuten de kersen en de peterselie toe. Het is klaar wanneer de aardappelen gaar zijn.

Mix het gare voedsel met de yoghurt en het kookvocht.

Extra ideetje

Kies altijd voor ambachtelijk vlees of vlees met een keurmerk, de garantie van kwaliteit. U kunt de eend vervangen door een ander gevogelte: kip of kalkoen. De kersen kunnen vervangen worden door 2 kleine, vooraf in warm water gewelde gedroogde pruimen.

Beoordeel dit recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.