door Baby moov

Puree van venkel, grapefruit en heilbot

Puree van venkel, grapefruit en heilbot

Ingrediënten

Deel
1 kleine venkel (ca. 150g)
1 aardappel (ca. 100g)
25g heilbot of wijting
2 partjes roze grapefruit
1 klein stukje boter
Een paar blaadjes van de venkel

Recept

Voor 1 portie – Voorbereidingstijd: 15 minuten – Kooktijd: 23 minuten

Verwijder de onder- en bovenkant en de buitenste schil en snijd de venkel in stukjes. Schil en was de aardappel en snijd deze in stukjes.

Doe de gesneden groenten in het stoommandje en start een kookcyclus van 20 minuten. Voeg de in 4-en gesneden vis toe en laat het geheel nog 3 minuten koken.

Snijd intussen de schil van de grapefruit weg tot op het vruchtvlees. Neem twee partjes vruchtvlees en verkruimel deze in de babykom.

Mix het gare voedsel met het stukje boter.
Meng deze puree met het vruchtvlees van de grapefruit in de babykom.

Extra ideetje

In dit recept zijn de contrasten rauw-gaar en zoet-bitter interessant voor de ontwikkeling van de smaakpapillen van uw baby. Kies echter een roze grapefruit en niet een rode, die veel te bitter is voor een baby.

Gewoon proberen !

Rond 8 maanden kunt u met een vork geprakte vis apart geven, zodat uw baby de smaak hiervan goed kan proeven.

Beoordeel dit recept

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.