Ingrediënten
Deel
2 appels
50 g tarwemeel
50 g havermeel (volkoren meel verkrijgbaar in winkels met biologische producten)
3 eieren
25 cl gezoete soja- of havermelk
2 theelepels zonnebloemolie of andere olie met een neutrale smaak
een paar druppels honing
1 klein klontje boter
Recept
VOORBEREIDING: 10 MINUTEN – BEREIDING: 15 MINUTEN – Rusttijd: 1 uur tot 1 nacht
Breek de eieren in de mixkom, voeg vervolgens het meel, de olie en de melk toe. Mix het geheel en laat het op een koele plaats rusten.
Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Doe ze in een stoommandje en start het kookprogramma voor 10 minuten. Zet ze even weg.
Verhit een speciale flensjes- of koekenpan. Breng met een kookpenseel wat olie aan op de pan en giet er een beetje beslag in. Als het beslag gestold is draait u het flensje om, om de andere kant goudgeel te bakken. Laat het flensje op een bord glijden en zet de pan terug op een gematigd vuur.
Bak een eetlepel kleine stukjes appel met een klontje boter en een paar druppels honing. Na een baktijd van ongeveer 2 tot 3 minuten bedekt u het flensje met de appel, en kunt u het aan uw baby serveren.
Ander idee
Gestoomde heilbot, tagliatelle met citroenroom
12 tot 18 maanden
Eendenborstfilet met kersen
12 tot 18 maanden
Puree van venkel, grapefruit en heilbot
12 tot 18 maanden
Indiase mais
12 tot 18 maanden