Wortelcakejes om mijn smaak te ontwikkelen
Ingrediënten
Deel
2 tot 3 wortelen (ongeveer 150g zonder schil)
1 sinaasappel
20g bloem + bakpoeder
100g amandelen in poeder
200g suiker
3 eieren
100g yoghurt
60g boter
1 snuifje zout
Recept
Voor 6 cakejes – VOORBEREIDING: 10 MINUTEN – BEREIDING: 60 MINUTEN
Schil de wortelen met de dunschiller en snijd ze in blokjes. Start een bereidingscyclus van 20 minuten. Pers de sinaasappel uit.
Doe de gare wortelblokjes en het sinaasappelsap in de mixkom. Mix. Houd deze puree apart in een kom op kamertemperatuur.
Doe vervolgens de bloem, het bakpoeder, de amandelen, de suiker, de eieren, de yoghurt, de zachte boter en het snuifje zout in de mixkom. Meng dit met enkele impulsen en voeg daarna de puree toe. Mix.
De oven op 160°C voorverwarmen. Vet een bakvorm met boter in, bestuif met bloem en giet daarna het deeg erin. Plaats 30 tot 40 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte van uw bakvorm).
Durf te proberen!
Afhankelijk van het seizoen kunt u het wortel-sinaasappel mengsel vervangen door aardbeien die u eerst tot een puree mixt. U kunt ook proberen om stukjes peer in hele kleine stukjes toe te voegen.
Ander idee
Gestoomde heilbot, tagliatelle met citroenroom
12 tot 18 maanden
Eendenborstfilet met kersen
12 tot 18 maanden
Puree van venkel, grapefruit en heilbot
12 tot 18 maanden
Indiase mais
12 tot 18 maanden